Palafrugell destina 11.000 euros a la compra de llibres de text socialitzats

0
13
L'actualitat del Baix Empordà a www.radiocapital.cat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat la concessió als nou centres docents del municipi de subvencions per un import total de 10.998 euros. Les subvencions estan destinades a l’adquisició de llibres de text socialitzats per aquest curs escolar. L’Ajuntament ha informat que cada centre rebrà 1.222 euros per a aquesta finalitat, la dotació de llibres que restaran a l’escola i seran utilitzats pels seus alumnes diversos cursos, reduint així, en part, el cost que suposa per a les famílies la compra dels llibres escolars.
Concretament, els centres escolars que rebran aquesta subvenció són les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd, Torres Jonama, Sant Jordi, Vedruna, l’Institut Frederic Martí Carreras, l’Institut Baix Empordà i el Centre Prats de la Carrera.
De l’assignació total de 10.998 euros, 2.000 euros corresponen a la dotació que l’Ajuntament posa a disposició del Consell dels Infants de Palafrugell. Els integrants d’aquest Consell, escolars dels centres del municipi, són els que decideixen en què s’inverteix aquesta quantitat, i van decidir que es destinessin als llibres socialitzats, ha afegit l’Ajuntament.
La socialització dels llibres escolars permet compartir aquest material entre els alumnes, allargant la seva utilitat, deixant de ser d’ús particular per passar a ser d’ús comunitari. L’alumne en fa ús i en té cura durant el curs, i en acabar aquest, l’escolar retorna els llibres a l’escola perquè siguin reutilitzats el curs següent per un altre alumne.
Aquets sistema redueix la despesa familiar per adquisició de llibres de text i, a la vegada, fomenta la responsabilitat de l’alumne en la conservació del material escolar ja que ha d’estar en bones condicions.

Font - Diari de Girona - Baix Empordà

Deixa un comentari