Introdueix el teu nom d'usuari i el teu correu Obtenir nova paraula de pas
Registra't
x

Doble exposició de l’escultor Josep Canals al Parc dels Estanys i a la Masia Bas

00
L'actualitat del Baix Empordà a www.radiocapital.cat
L'actualitat del Baix Empordà a www.radiocapital.cat
http://www.gironanoticies.com/notix/multimedia/imagenes/fotos/2016-07-08/570715.jpg_crop.jpg

Baix Empordà - 08/07/2016 - 16:43 | L’artista explora les possibilitats de la figura geomètrica coneguda com a Cinta de Moebius

Exposició a l’aire lliure de divuit peces de gran format de Josep Canals (Sant Andreu de la Barca, 1955 -però instal·lat des de fa a anys a l’Empordà-) sota el títol Les Pedres Parlen, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 9 d’agost al 29 de gener 2017, amb un conjunt d’obres a l’entorn de les possibilitats expressives i formals de la figura geomètrica coneguda com a Cinta de Moebius, a patir del treball de diversos materials o la seva combinació: ferro, fusta, travertí, polièster, basalt, marbre de Carrara, pedra, o marbre de Calatorao. Simultàniament, la sèrie continua amb 23 peces més -algunes també de bronze, marbre negre de Bèlgica, marbre Travertí, fusta de noguera o de lledoner o marbre rosa de Portugal- en el nou espai expositiu de la Masia Bas de Platja d’Aro, en una mostra temporal fins al 28 d’agost.

La inauguració conjunta de les dues exposicions és demà, dissabte 9 de juliol (19 h) a la Masia Bas de Platja d’Aro, a càrrec del crític d’art Jaume Fàbrega, i amb la presència de l’artista, que posteriorment (21 h) farà una visita guiada per les peces instal·lades al Parc dels Estanys (21 h) des de l’accés principal al parc (sector del riu Ridaura). Les dues mostres estan organitzades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, i a la Masia Bas es pot visitar de dimarts a divendres (18-21 h) i caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h), en entrada lliure i gratuïta. De la sèrie al Parc dels Estanys, se’n pot gaudir lliurement cada dia de la setmana, coincidint amb el seu horari d’obertura al públic, que varia segons els mesos de l’any: de juliol a setembre (7-21 h), d’octubre a gener (8-18 h). El consistori també n’ha editat un catàleg commemoratiu que es presenta demà.

La mostra és la segona de l’any al Parc dels Estanys i dóna continuïtat al projecte, iniciat el 2014, d’estendre els espais expositius més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny i Bonaventura Ansón-; i de cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a complement a les mostres temporals.

Alhora, demà s’estrena el com a espai expositiu la Masia Bas de Platja d’Aro, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, que formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal configuren el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d’Aro. Ara s’hi podrà observar el fruit del treball que des dels anys 80 ha desenvolupat Josep Canals amb unes peces en què posa al límit de les possibilitats la modulació dels materials com si fossin textures flexibles amb una perfecció tècnica i formal inusual.

Notícia publicada a Girona notícies - Baix Empordà

Etiquetes

Pals

Fair
Humidity: 82
Wind: 1.61 km/h
10 °C
5 19
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016
/* ]]> */